Sidor

tisdag 12 oktober 2010

Snafs i ändan..

Så här kan det se ut i Bolivia.. Har inte alltid med kameran pga ficktjuvar, det är nog det enda man måste vara lite försiktig med här.. Annars är Bolivianerna mycket vänliga.. Även ficktjuvar skadar aldrig dom som dom stjäl ifrån, vilket kan vara en liten tröst.. När bolivianerna hör talas om vilka hemskheter som händer runt om på jorden (ex. mord med våldtäkter..) så kan dom inte fatta hur man kan behandla varandra som dom gör. Vi hoppas att det är sant.. Har tagit några bilder iallafall.. Har också lärt mig vart man bäst förvarar pengarna när man är ute! -I BH:n!

 Här är vi ute i tjänsten! Lilla söta systern jag gick med var så kort att hon inte räckte upp till alla ringklockor! -Gulligt! Tur man var med.. Annars vet ja inte hur hon hade gjort!? Hoppat kanske?:)
 Micael, Seth och Roger! I  vår församling! Väldigt trevliga!:) Singlar för dom som undrar..:) -he, he..

På väg hem efter en fet lunch! 20 kr var har vi betalat idag för förrätt, huvudrätt, efterrätt, salladsbuffe och dricka och det man inte orkar äta upp får man ta med hem! Så middagen är räddad! Man orkar typ inte äta mer än, förrätt (soppa)  och salladsbord och efterrätt så själva middagen tog vi med hem! -Toppen!:)

Nått som var roligt idag var att vi försökte översätta förrätten och fick det till bönsoppa men sen inne så sa servitrisen nått annat namn på en av sopporna så vi tog den vi trodde var bönsoppa men det visade sig vara spenat-soppa! -som Seth hatar!!! -ha, ha, ha!!:) -Och han tog 3 stora slevar!!

Men han var duktug och slevade i sig allt Smålänning som han halvt är! Mycket roliga miner.. -Det tyckte Angela var kul iallafall!:)

 Vet inte hur dessa träden ser ut när man lägger ut dom på bloggen, det är iallafall jakaranda-träd i full blom! -Väldigt tjusigt!


Utanför där vi bor i vår skrubb! Vi bor i det gula huset...eller bakom det..!



Här har vi vårt trevliga problem.. Ska vi hyra detta lilla gulliga möblerade huset med en pyttepool för 200 dollar i månaden eller ska vi hyra Marias våning som har typ allt och med stor pool för 400 dollar i månaden? Detta lilla gulliga hus är en "gazonier" ett hus dom hade till tjänarna förr. Väldigt vanligt. Fast detta är det finaste vi sett hittills.. ) Många hyr ut dessa och tjänar en slant på det! Detta ägdes av en 75-årig söt liten rund tant! Hon verkade väldigt gullig.. Det var jättegulligt men vi vet inte vart vi ska stoppa gästerna som kanske kommer.. Ja, Jocke och Helena kommer ju säkert iallall. Förhoppingsvis fler!:) Alla är ju välkomna såklart! Det fanns nämligen bara ett bauta-stort sovrum på ovanvåningen sen kök/allrum  på nedre våningen! Men det gick nog å fixa till nått om det skulle behövas!

Annars fick vi första studiet idag, jätte-söt tjej, eller, ja, alla är väldigt söta här.. Hon ville väldigt gärna veta mer om Bibeln! Speciellt om varför Gud tillåter lidandet! Hon verkade ha massa problem hemma och grät en skvätt när hon försökte förklara! Ska träffa henne utanför hennes arbete på lördag igen! Hon sitter vakt utanför en botanisk trädgård!

Sen fick vi reda på att det inte är fel att ha en sten i fickan med sig när man går ut.. Speciellt utanför hus för många har hundar som vaktar och som bara springer lösa.. Och endel kan vara agressiva.. Så då kan man kasta en sten för att skrämma bort dom! -Ek! Idag fick både jag och Seth ett snafs.. Seth i bakbenet och min kofta bak Snafsade han i.. Men det hände inget mer.. Var inte rädd! Nu har vi stenar i fickorna!:) Det är inte så farligt som det låter.. Till mammor och mormorar: -Vi är rädda om oss!

Kram på er alla från oss!
 

3 kommentarer:

  1. Låter ju lite läskigt alltså... watch out for the dogs! en liten fråga bara- har ni med "fruktkorgen"? det såg nästan ut som att seth hade den på sig på en av bilderna... hope I'm wrong. imorrn ska vi till ullared... adios! kramar

    SvaraRadera
  2. Nej kära vän! Det är en annan fruktkorg som han har på huvudet nu.. Denna är svart med ett neon-grönt läckert "vikstöms åkeri"-tryck på!:) De du! Fruktkorgen jag hade på huvudet i vintras var ju mycket finare! I ull å grejer!:) Sen att du tyckte det liknade en frukt korg det försöker vi fortfarande smälta! Jag är säker på att Seth kommer hem med fler! Ha det så härligt på ullared! Nästan avis men allt är dock billigare här än på Ullared! Hälsa å kram från oss!

    SvaraRadera
  3. haj,. va tusan e det inget folk på gatorna? det ser ju helt öde ut,. :D

    hundpäls e varmt kyliga kvällar annars,. bara ta med ett slagträ. ;)

    SvaraRadera