Sidor

lördag 9 oktober 2010

Nu är vi på plats i skrubben!!:)

Hej på er alla goa glada!
Nu är vi på plats och har fixat internet också!:) Det är det absolut dyraste hittills.. 350 kr/månad! Men vad gör man inte för att hålla kontakten! Har fixat mobil-telefoner också! Så vi har nya nr! Det var dock super-billigt! 30 kr för kontantkortet och då får man ringa för allt också! Men, iallafall.. Ja, vart ska man börja egentligen..?! Trodde inte det kunde hända så mycket på 3 dagar men det kunde det visst!:) Ja, vi får väl hitta på nån slags sammanfattning! Okey..

I Torsdags morse flög vi från Santa Cruz till Cochabamba!

 Fin-fin utsikt var det!
Bl.a  "El pudding" ....!:)
Sen när vi landade så hämtade en av missionärerna oss.. Jonnie! Väldigt snällt! Det var väl inte så svårt att hitta oss.. 2 ljushuvuden.. Vi skiljer oss något från mängden! Men vi har ju sett honom innan så vi visste ju att vi skulle till den som var 2 huvuden längre än alla andra! Sen drog vi iväg till hans svärmor! Super-cool tant har vi här! Henne diggar vi starkt!:) Raka rör och fullt ös! -Häftigt!

Iallafall.. Vi blev bjudna på mat där av dom, alltså missionärerna (Jonnie och Sarri) och svärmor, Maria! Va gulliga dom var! Och dom satt och berättade MASSOR om Bolivia och vad man kunde tänka på, leva och göra osv.. Väldigt intressant och väldigt trevligt!

Fattar inte att Sarri kunde vara så yber-trevlig och rolig och vara ny-opererad för cancer! Vilken super-kvinna! Hon hade genomgått en mega-operation på lördagen (tror vi eller var det söndagen?) och hade bara varit hemma bara i 2 dagar  när vi kom! (på torsdagen!) och orkade ändå med oss!

Dom berättade så mycket så man vet inte vad man ska berätta först.. Men det får komma i efter hand.. Omöjligt skriva allt nu..

Svärmor Maria proppade oss fulla med mat och tvingade oss ta "asprin" för att vidga blodkärlen pga höjden! Vi bor ju på ca 2000 meters höjd! Först så tänkte iallafall jag (Angela, trög-boll-airhead så klart!) att det var väl lite onödigt kanske, (biff som man är!)  men precis efter jag svalt tabletten så kände jag faktiskt lite illamående! -Där fick jag! Lyssna alltid på dom som vet!

Sen när vi skulle gå hem från Maria dit vi bor så skulle vi gå som vanligt lite normal-fort 2 kvarter hem men när vi kommit halvvägs så kändes det som om man sprungit flera kilometer! Man flåsade som en gris! Detta är tydligen helt normalt.. Det tar visst typ 2 veckor att anpassa sig helt till höjden.. Nu känner vi inget längre men vi gjorde som den visa Maria sa och åt snällt våra "asprin" i några dagar tills dom tog slut! Resten av torsdagen var vi ute på marknad med Maria och Mirna (som vi hyr hos)! Dom hjälpte oss handla några saker vi behövde.. KUL!

Igår, fredag var vi ute i tjänsten! Bara 9 möte för tjänst i veckan! -Super! Nått för sverige kanske?!:)  -He, he.. Seth fick be på spanska på möte för tjänst.. :) Sen skulle vi lämna svenska böcker som Sarri ville låna och då fick vi massa mat igen där!:) Gulligt och Gott! Sen bestämde vi att Maria skulle rasta oss på marknad igen! Super-kul! Så vi drog iväg en sväng lite senare ner på stan.. Bussen kostar ca 1,50  kr enkel resa här.. Billigt! Marknaden är verkligen häftig! Allt är väldigt billigt! Pris-ex: En stor bibba vacker bukett med blommor: ca 6 kr, adapter ca 5 kr. Fina second-hand kläder finns från 1 kr.. Så det tycker vi om! Köpte lite blommor och har dekorerat vårt rum med blommor i plast-muggar! -väldigt fint!:)

Ne.. Kan inte berätta allt på en gång för då orkar ju ingen läsa detta.. Det kommer mer sen.. Kan berätta att vi iallafall avslutade shopping-tjänst-rundan me lite fika! En dubbel-espresso till Seth, en cappucino till Maria och en choklad-glass till Angela landade ungefär på 20 kr total på ett fin-fint cafe! Så det gör vi nog om!!

Okey.. Kort litegrann om vårt boende:

Här har vi vår bakgård och vår utsikt från rummet när vi har dörren öppen! Det bor två till här. Mirna bor i huset och äger allting! Super-trevlig och väldigt hjälpsam! Och på bakgården bor en yngre variant som jobbar som flygvärdinna.




Här har vi vårt lilla rum..! Blev inte riktigt en skrubb som vi trodde. Finns inte så mycket i rummet dock men det duger så länge! Säng, ett bord och en (?!) stol! Toa och kök ligger vägg i vägg! Det funkar det med!

Här har vi "el cusina", köket! Det delar vi med hushållerska till hon vi hyr hos.. men hon är bara här på luncherna måndag-fredag! Tiderna har inte krockat än så det känns nästan som om det bara är vi som är där! Det får vara nog för denna gången! Återkommer nog snart igen! *Vi har ju internet nu ju!!!* :)

Stora kramar till er alla!!


10 kommentarer:

  1. Hej på er!
    Vilket äventyr ni är ute på! Vi följer er allt!
    Ha det så gott
    Moliljans pers./Elisabeth

    SvaraRadera
  2. Härligt att ni är på plats nu i Cochabamba!
    Vi följer er med stor spänning härifrån Markaryd.
    Roligt att vännerna har tagit hand om er så! Men nu är det ju så att vänner är underbara.
    Take care.

    Jim och Annika

    SvaraRadera
  3. Såg att colan är på plats också:):) Skönt ni är på plats och har det så härligt:)
    Vi båda misses u a lot!♥

    SvaraRadera
  4. hej på er kära vänner! Bettan å company- roligt att ni har hittat hit och Jim och Annica, ni kommer väl snart?:)
    Kramar på er alla från oss!

    SvaraRadera
  5. Cambiar el color del texto de la era de blog! El tío loco

    SvaraRadera
  6. Hallåå!! Gött att höra att allt går bra för er:) Dock lät erat fika väldigt dyrt! 20 spänn??? Det får jag 4 luncher för här..iofs banangröt men ändå!!;) Hälsningar från Ugandaaaa

    SvaraRadera
  7. Hej kompisar. Kul att höra att ni blivit väl omhändertagna av Mirna, Maria, Sarri och Johnnie. De är bra på det, det kan vi intyga. När ni käner att ni har orken, är ni välkomna ut till oss i Sacaba. Det är bara 15 km. Vi har gästrum, så det är lugnt. Möte för tjänst varje morgon 8:15.
    Skicka oss gärna era nya telefonnummer.
    Torgny och Helena

    SvaraRadera
  8. Åh vad gött alltså... avundsjukan *erhm host* glädjen för er skull menar jag, bara växer... verkar ju va intensiva dagar ni har alltså. vill bara säga också att jag har varit ute i de småländska skogarna o plockat ett par tre liter trattisar idag. de ni ;) hade super o sköt om er... keep taking your piiills!! kramar!!

    SvaraRadera
  9. Trevligt att få vara med er genom bloggen. Och "skrubben" verkar helt ok..
    Hoppas på fortsatt info/närvaro
    Kram fr mamma/svärmor

    SvaraRadera
  10. Mi tio loco..:) Que color Qieres cambiar? El titolo?
    Willie.. Blev riktigt avundsjuk på din banan-gröt!:)
    Torgny och Helena.. Vi kommmer gärna? När passar det er? Vi hör av oss!:)
    Kryckan.. I´m taking my pills!:) Insmugglade och allt!;)
    Och lilla mamsen! ..Miss u!

    SvaraRadera