Sidor

onsdag 19 september 2012

Visum och kolla tänder..?!

Hello there!!
 
Idag har vi verkligen varit på en mycket grundlig hälsoundersökning..  Den ska man tydligen göra när man söker Visum här.. Dom vill väl inte att man ska dra in massa sjukdomar i landet såklart..
Ja, det var intressant och tog bara 3 timmar! Fantasktiskt kul och vara på ett sjukhus i 3 timmar! -Not!
Och vilka undersökningar..
 
Först in till första gubben och ge alla ens uppgifter och sen var det ner på 1:a våningen och ta blodprov å pinka i en burk! Sen in i en liten skrubb med världens kortaste kvinna som skulle ta blodtryck, puls, och väga och mäta.. Vi kom fram till att hon måste vara special-anställd för hade hon bara varit lite längre hade hon inte passat in i denna ytterst lilla skrubb!
 
Sen upp igen till 2:a våningen och in till en läkare som frågade om allt möjligt..( Lyckades att inte nämna min sjukdom.. )
Jo, hon kollade lungor och hjärta, frågade om olika operationer som vi haft osv..
 
Hon lös också in i flabben på oss och tvingade oss att säga: -Aaaaa! Måste tillägga att det skedde med en lampa som såg ut som om man köper den i Sverige i en godis-automat på ICA!? -Väldigt kraftfull..
Men undersökningarna skiljde sig lite åt.. Seth fick visa sina ben (?!) som hon passade på och klämma lite på..?! Varför vet vi fortfarande inte..Hon "undersökte" inte Anettes och mina ben.. Och mig glömde hon fråga om jag tuggade coca-blad som tydligen var en av "standardfrågorna"! Mitt svar hade ju varit nej förstås men ändå!
 
Sen fick gå in till en tandläkare! Ja, det var ju också intressant..
Varför vill dom veta hur man ser ut i flabben?! Om jag har tandröta är det väl mitt problem..?! Det smittar ju knappast?! Eller..?! Ja, ja.. Hon lös också runt lite i flabben och frågade lite..
Vi verkade klara oss undan detta testet.. Även om hon konstaterade att Seth tyckte mycket om kaffe!
 
Sen var det ner på våning 1 igen och dax för röntgen! Vi fick visserligen vänta typ 40 minuter på att röntgen-gubben skulle börja sitt pass vid kl 11.. Sen gick detta sista moment ganska snabbt.. In till han och krama röntgen-plåt och sen var det klart!!
 
Så idag verkar det som om vi blev klara med alla papper som ska till interpol! -Gött!
Vi satsar på att vara helt klara innan den 5e oktober med allt. Då slipper vi betala böter! Slipper man betala 20 kr per skalle och dag så slipper man ju! Och alla som känner Seth vet att han gärna sparar sina pengar! -He, he.. :)
 
Kollade på en lägenhet idag.. 3 sovrum, 2 dass, möblerad, med pool utanför.. Men vi vet inte riktigt hur vi ska göra.. 
Imorgon blir det först lite tjänst och sen till polisen och advokaten.. Fattas fortfarande papper som vi måste lämna in hos migrationen!
 
Vi hörs alla vänner å släktingar!!
Stora kramar från oss till er alla:

7 kommentarer:

  1. Hahaha ,vilken början på dagen att läsa det här:) Så roligt att höra era historier:) Inte för att det låter särskilt kul att gå igenom förstås...Hoppas allt det sista klaffar för er nu med lägenhet och allt!
    Saknar er!
    massa kramar P & B

    SvaraRadera
  2. Heeeeeej, syrran!!!(Och förstås din Gulleplutt och Anette)
    E så stolt över er!!
    Men saknar er oxå, mega mycket!!!
    Du e ju sanslös med dina berättelser....=)
    Hur mycket aids hade ni då??? =D

    Massa kramar från Syrran med familj!!!

    SvaraRadera
  3. Tack kära vänner!!
    Vi saknar er också!!!!!!!!!!!!!
    Roligt att höra av från er!:)
    Aidsen vet vi på fredag!:) Får återkomma med den!:)
    Kramar i massor å hälsa alla!!!

    SvaraRadera
  4. Hej! Du är så roligt Andela hoppas går de bra med är lägenhet att ni hittar de. Hälsa Seth många kramar från Anela i familjen :-)

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Jag heter Rodika o är vän med Anette!
    Kul att få följa med på er resa!
    Hoppas ni får uppleva mycket roligt o får vara med om många välsignelser!
    Kram från Kjell o Rodika

    SvaraRadera
  6. Halloj på er! Hihi..d va en ordentlig genomgång! Skoj att få följa me er så här på era äventyr där borta. Hösten är här och Toppe garderar sig genom att bygga bastu ;) finns ju inget värre än å frysa..å så är han ju finne..! Så där krympte vårt redan lilla förråd med en tredjedel, men d blir härligt i vinter =) Frysa är nog inget ni behöver bekymra er för ialla fall. Ha d så gott! Kramisar från "Topparna" Christian, Sara och Mollie

    SvaraRadera
  7. Roligt å höra att många följer med på vår resa!:)
    Ingen brist på värme här..:)
    (Toppe hade trivts!)
    Ha mega-bra ni alla!!!!!!
    Kramar!

    SvaraRadera