Sidor

tisdag 18 september 2012

Stämpel-landet!

Tjenare vänner å släktingar!
 
Jo, nu är visumet i fullt fart här..
Man måste ju säga att Bolivianerna är lite omständiga och dom älskar verkligen och stämpla papper!
Allt ska stämplas.. Ena gubben gör lite stämplar här och sen är det lite stämplar hos nån annan gubbe.. Och man ska gärna springa lite emellan. Ingen har ju kontor på samma plats! 
 
Allt verkar ska vara 100% säkert förrutom idag.. Då vet jag inte vad som hände!?
Vi skulle till en "Notari"e med våra Bank-papper och visa att vi hade pengar på kontot.. Det ska man tydligen göra för att få visum! Och om jag har fattat det rätt så ska en notarie kolla att våra papper är riktiga och sanna och sen stämplar dom lite där också!
Men.. Idag så frågade dom bara hur mycket vi tjänade i Sverige och skrev varsitt papper och givetvis stämplade det och sen var det klart!?!
-Vi visade inte ens bank-papprena!
 Dom kollade inte upp någonting!!
-Och dom ska tydligen vara en väldigt hög instans! Ja, ja..
 
Imorgon ska vi ta blodprover och se så vi inte har "lite Aids"!
Får se hur det går.. Hoppas dom inte undrar vad jag tar för mediciner!:S
 
Kollade 2 lägenheter idag.. Väldigt billiga.. Den ena, 3 sovrum, kostade 1100 kr i månaden.. Lite, lite nedgången och utan möbler.. Tror inte vi pallar köpa massa nya möbler..
Den andra var ett sovrum med kök och v-rum, fullt utrustad för 800 kr/månad! Men den är ju för liten om vi ska vara 3 i den eller så får dom fixa en till likadan i närheten till Anette i närheten! Vi kan ju inte lämna henne hur som helst!
 
Imorgon ska vi kolla på en lägenhet med 3 rum och pool utanför! Den kostar 2100 kr/månad!:)
-Jag gillar hyrorna här! Folk håller ju på å trilla av pinnen när jag berättar att vi betalar 4500 kr/mån för en etta i Sverige!!!:)
 
 
 
 
Husdjur hos Familjen Soria Galvarro.. Dom här små rackarna kan man även se i träden lite varsom helst! Dom är väl lika vanliga här som kråkor är i Sverige!:)
 
 
Ha det gött allihopa!!
Kramar från oss!!!!
 







2 kommentarer:

  1. Hej!

    Joel och jag går i ständiga resplaner. Blir ständigt hindrade. Men "den här gången" (slitet uttryck) kanske det blir av. Vi är ju väldigt sugna på Sydamerika men hur är det med parasitrisk i Bolivia? Är det mycket meck med maten? Är det många svennar som blir sjuka där?

    Lycka till med aids-testerna ;) Och hoppas ni hittar "den rätte" lägenheten.

    Kram Joel och Petra

    SvaraRadera
  2. Thanx friends.. :)
    Kom hit vet ja!:)På riktigt! Ni är välkomna!!
    Jo, lite meck är det ju med maten, men inte farligt..

    Vi kan aldrig äta jordgubbar och sallad ute på en restauran tex och man får ju tvätta alla grönsaker med nått dom heter DG6. Det är nån klorlösning som är mycket starkare än klor och dödar allt ont..:)

    Man vänjer sig snabbt med den rutinen. Den tar inte så lång stund å fixa.. Dessutom har man ju inte så mycket jobb här så man får jobba lite med sånt istället!

    Tyvärr finns det parasiter och amöbor i typ alla länder utanför norra europa.. Och visst kan man drabbas av det.
    Fördelen med Bolivia tycker vi är att det finns super-bra läkare och mediciner som tar död på skiten snabbt! (fråga Sanja)
    Här finna bla en broder som är jätteduktig läkare som hjälpt många!

    Skulle man få nått så är det bara ta med nr 1 och nr 2 i varsin burk (if you know what I meen..:)) till ett laboratorium och en kort stund efter vet du exakt vilken tex parasit som det är och då får du medicin direkt! Sen e det bye-bye parasit!

    Om det är många svennar som drabbas..?! Vi hade bara amöba en gång var sist vi var här och vissa har det typ aldrig. En syster var här 2 år innan hon fick nått sånt och endel av dom som hälsat på oss har inte fått nått alls.. Är man bara här nån vecka behöver man ju inte drabbas, men om man vill vara här längre bör man nog räkna med att det kan komma nått.. Men man bör oxå räkna med att bli av med det!!

    Mycket handlar ju om att vara noga med att tvätta händerna och alltid ha handsprit i väskan!:)
    Då klarar man sig bra!

    Jag försöker vara ärlig.. Hoppas jag inte skrämmer er för mycket! Självklart tycket vi att ni ska ut å resa! Det är ju superkul!!
    Att lära känna vännerna i ett annat land är ju fantastiskt!:)

    Även om det finns parasiter och man kan råka ut för nått sånt så är det inte det man minns då man kommer hem!:)
    Då minns man bara allt det roliga!:)
    Vill ni ha nr till fler som varit här..? Skicka ett e-mail till oss: sethochangela@mail.com isåfall! Så kan ni ringa dom i Sverige och fråga. Har även vänner som varit i andra latin-länder om ni vill kolla in fler länder!!:)

    Vet inte om detta var nog svar på er fråga.. Bara hör av er om ni har fler frågor! Vi försöker svara på allt!
    Kom hit vet ja!
    Kramar från oss till er!!

    SvaraRadera