Sidor

fredag 31 december 2010

Strejk, bensinkrig och höjda matpriser!

Ja, alltså det är inte krig här däremot så har dom chock-höjt priset på att åka trufi! (deras mini-bussar!) Förr kostade det 1.50 kr att åka vart du ville i stan! Nu kostar det 2,50!

I svenska mått så är det ju inte mycket men igår hade dom demostrationer här om detta och eftersom bensinen höjts från ca 3,50 kr per liter till ca 7 kr per liter så stiger priserna på allt också! (transport-kostnader tex)
Förr kostade en fralla 50 öre och nu kostar den 60-70 öre!

För dom här i Bolivia så är det katastrof! Och om man tänker på det i procent så hade det nog blivit uppror i Sverige om dom hade höjt bensinen med 100%!

Jag tror det är det enda som dom pratar om på tv här och även när vi är ute i tjänsten! Vännerna här tycker allt har blivit jätte-dyrt!

Vi hade egentligen tänkt åka till Chile på måndag med ett par från församlingen här! Daniel och Judith! (Dom har varit med på nån bild vi lagt upp innan på denna sidan) Men nu är det inte heller säkert.. Alla stora bussar strejkar! Ingen vill åka med dom. Förr kostade det ca 120-150 kr att åka med buss för en person till Chile men nu så är det det dubbla!

Så.. Vi får avvakta nu och se vad som händer! Positiva jag tror ju att det vänder tillbaka snart men samtidigt så lever vi i kritiska tider och vad som helst kan ju hända!

Vi skulle egentligen ha åkt ett gäng å badat i en pool nu men det är lite molnigt idag tyvärr.. Vi får ta det en annan dag!

Imorgon ska bli skoj! Vi  och massa andra frivilliga ska städa arenan som dom ska hyra för att vi ska ha en sammankomst där på söndag! Det ska bli roligt! Det brukar ju som känt vara väldigt mycket snack med vännerna och sen undrar man hur i all världen man ska hinna klart allt och sen plötsligt så är det klart!:)
-Det är roligt! Men det är klart.. är man många så blir det ju lite gjort iallafall!

Idag slappar vi nog bara.. Vi åker nog inte ner till stan.. Det kan vara lite farligt där nu sägs det eftersom människor är så upprörda på regeringen osv, men mammor och mormorar -Var inte oroliga! Vi bor i lugnaste delen av stan! Hade det inte varit för att vi hade kollat på nyheterna igår kväll så hade vi inte märkt någonting alls!
Dessutom har vi ju vännerna här som tar hand om oss!

Vi hörs! Kramar till er alla från oss!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar